Polírozás

Kiváló eredményt csak aprólékos munkával lehet elérni. A titok a részletekben rejlik!

A jármű professzionális kezelése nemcsak egy új autó látszatát kelti, de növeli autód viszonteladási értékét is. A legtöbb esetben magasabb áron tudod eladni a  polírozást követően, hisz sokkal intenzívebb színt és fényesebb lakkfelületet eredményez.

Ami másoktól megkülönböztet minket, az a munka részletes előkészítésében és a járművedre fordított idő, mivel a kezelés több napig tart.

A következőkben végigvezetünk téged a folyamaton, hogy lásd, mit teszünk autód érdekében.

MOSÁS

Először egy PH-semleges előtisztító habot viszünk fel a karosszériára, a felnikre és a kerékívekre, amelyek akár 20 percig is hatnak.

Ez idő alatt a habban lévő vegyületek fokozatosan lebontják a felületeken található szennyeződéseket. Míg a hab lassan lefut a járműről, biztonságosan eltávolítja a szennyeződéseket a felületéről anélkül, hogy karcolásokat okozna.

A maradék habot a nagynyomású tisztítóval lemossuk a járműről.

Ennek célja a lehető legtöbb szennyeződés és törmelék eltávolítása a felületekről anélkül, hogy fizikailag megérintené őket, és esetleg megkarcolná a festéket.

Ezután a burkolati hézagokat, a műanyag elemeket, rácsokat, az abroncsokat, az ajtózárókat és az összes többi nehezen elérhető területet különböző puha kefékkel és kíméletes tisztítószerekkel tisztítjuk.

Miután befejeztük ezt a gyengéd folyamatot, a járművet ismét lemossuk, nagynyomásúval a maradék szennyeződések és tisztítószerek eltávolítása érdekében.

 

Következő lépéskén “átkesztyűzzük” puha mosókesztyűvel és a “kétvödrös módszerrel” a kasztnit, felniket, ehhez speciális Ph-semleges szereket használva.

Ezt követően alaposan leöblítjük az autót.

MÉLYTISZTÍTÁS

Most PH-semleges röprozsda eltávolítót használunk a lakkozásra és a felnikre, így eltávolítva a beleégett sárgás-barnás foltokat.

A vasrészecskék nagy része a fékbetétekből származik.

Kis várakozás után a járművet ismét alaposan lemossuk. Ezután a kátrány eltávolítása következik.

Sok esetben a kátrány eltávolítása produkálja a legszembetűnőbb változást a tisztítási folyamatban.

Ezután a járművet ismét alaposan lemossuk, majd megkezdjük az úgynevezett pórusmélységű agyaggal történő lakktisztítást.

Ez az utolsó lépés a jármű polírozása előtt, és ugyanolyan elengedhetetlen, mint az előzőek.

Vízbázisú kenőanyag segítségével egy kis tömb speciális tisztító gyurmát finoman átdörzsölünk a felületén.

Ez eltávolítja a megmaradt szennyeződéseket, beleértve a fa nedvét, a levegőben lévő egyéb részecskéket, amelyek napi használat során a járműre tapadnak.

A tisztítási folyamatot egy utolsó leöblítéssel zárjuk, majd a járművet mikroszálas autóstörölközővel szárazra töröljük. Végül kompresszor segítségével kifújjuk a résekben, külső tükrökben és a rácsok között elakadt vizet.

Ezután a festett felületeket zsírtalanítóval alaposan áttöröljük. Ez meglazítja a festék felületeken esetlegesen fennmaradt viaszokat.

Néhány viasz képes bizonyos ideig „kitölteni” a könnyű karcolásokat, amelyek így szabad szemmel kevésbé láthatók.

Ezeket a töltőanyagokat el kell távolítani a festékfelület állapotának pontos felmérése érdekében.

LAKK KORREKCIÓ

Ellentétben a viasszal – amely csupán elfedi a csiszolási nyomokat, az apró karcolásokat, és idővel lebomlik, amelynek eredményeképpen a károk ismét láthatóvá válnak – a fényezés korrekciója végleges megoldás. Ha a felpolírozott felületet zárásként konzerváljuk valami komolyabb anyaggal, pl. KERÁMIA VÉDELEMMEL,  amit ezután gondosan mostok és szárítatok, az eredmény évekig is csodálható lesz.

A polírozási eljárás a fényezés alapos vizsgálatával kezdődik. Ekkor különböző fényforrások felhasználásával megállapítjuk, hogy a festék felülete mennyire sérült.

A festékkárok leggyakoribb típusai:

 • hajszálkarcok
 • közepes, mélyebb karcok
 • madárürülék nyomai
 • beleégett bogár nyomok
 •  koccanásból eredő,más autóról származó festék
 • bemattulás
 • fényező által keletkezett, beködölés nyomai
 • Stb.

Következő lépésként a jármű fényezését festékvastagságmérővel ellenőrizzük.

Ezután kezdődhet a gépi korrekció.

A fényezést több különböző polírozógéppel simítjuk. A felületi réteget lépésről lépésre mikrométerenként (milliméter ezredrésze) korrigáljuk. A karcolások és a csiszolási nyomok kiegyenlítődnek, a sérülések és a hologramok eltűnnek, hogy a festék tökéletesen visszaverje a fényt.

A folyamat 4 lépésből is állhat, egyre finomabb polírozószerek és kendők alkalmazásával.

A lépések száma függ az ügyfél igényétől, a lakk állapotától.

Fajtái:

 • FÉNYESÍTŐ POLÍROZÁS /időtartam 3-5 óra/

  A fényesítő polírozás 1 lépésből áll, itt eltüntetjük a hajszálkarcokat, ez maximálisan 25% karceltávolítást jelent. Ezt azoknak ajánljuk, aki eladná autóját, szalonból vásárólt autóját egyenesen hozná kerámia védelemre vagy egyszerűen nem költene rá sokat, de mégis fényesebb, élénkebb színű autót szeretne.

 • KÉT LÉPESES POLÍROZÁS /időtartam 10-20 óra/

  Ahogy a nevében benne van, két lépcsős eljárással kezeljük a felületet. Ez már sokkal szebb eredményt ad, mint a fényesítő polírozás. Itt eltűnik a karcok 60-70%-a, nagyon szép fénye lesz az autónak és itt már megvan az "aztaa..." érzés. Ezt a szolgáltatást konzerválás, vagyis valami komolyabb védelem nélkül nem vállaljuk, hisz a cél, hogy ezt az állapotot minél tovább - akár évekig is meg tudja a kedves ügyfelünk őrizni. Legtöbben úgy-ahogy felpolírozzák az autót, és átadják azt az ügyfélnek védelem nélkül. Ebben az esetben már pár hét, pár mosás után elkezdődik a hajszálkarcosodás, visszamattulás. Ennek szerintem senki nem örül. Az a vékony kis puha lakk védtelenül nagyon sérülékeny!!

 • KORREKCIÓS POLÍROZÁS

  Sajnos ezzel a "KORREKCIÓS POLÍR" kifejezéssel nagyon sokan visszaélnek, hisz ez nem egy 10 órás polírozás és a könnyebb eladhatóság érdekében használja sok polírozó!!!VIGYÁZZUNK! Itt már 3 lépésben polírozzuk az autót, eltüntetve a karcok 85-95%-át, de ez a lakkvastagság függvénye. Ez már akár 40-50 munkaórát is igénybe vehet! Ezzel az eljárással a legtöbb autót szalonállapotnál szebbre tudjuk varázsolni. Itt már majdnem kihoztuk a maximális fényt a lakkból és az esetlegesen bennemaradt kijavíthatatlan mélyebb karcolások is szinte láthatatlanná válnak. A korrrkciós polírozást csak és kizárólag, kerámia bevonat applikálásával válaljuk! Ez azért fontos, mert az egyetlen anyag, amivel ez az eredmény évekig megőrizhető./ Kerámia védelmünkről itt tudhatsz meg többet: (link az oldalról)/

 • ÉKSZERESÍTŐ POLÍROZÁS

  Ez a CSÚCS! Itt már 4 lépésben polírozzuk a felületet. A korrekciós polírozás után még egy lépésben fényesítjük fel a lakkot. Ennél már nincs feljebb. Ezután az autó ékszerként tündököl, és tükörként is nyugodtan használható! 😁 Ha maximalista és autómániás vagy akkor ez a TE csomagod. A koronát végül a kerámia bevonat teszi fel, amikor még vizesebb csillogást és még intenzívebb, tónusosabb színt ad kedvencednek!