Hővédelem

Az ablakokon átsugárzott hő elektromágneses sugárzás formájában érkezik az üvegfelületre, melynek ún. szoláris spektrumát az üveg szerkezeténél fogva átereszti. Ebbe a tartományba tartozik az UV sugárzás egy része, a teljes látható fény spektrum és az infravörös sugárzás 2500 nm-ig eső szakasza. Az energiatartalom szempontjából a legfontosabb az infravörös sugárzás, amely a teljes energia 53%-át teszi ki. Ennek szűrésének mértéke határozza meg, hogy egy fólia mennyire hővédő. A Skyfol BabyGuard autófóliák az infravörös sugárzást 95%-ban szűrik, ezzel ma a világ legerősebb hővédő fóliái közé tartoznak, Magyarországon a Skyfol BabyGuard rendelkezik messze a legerősebb infraszűréssel a fellelhető alternatívák közül. A besugárzott energia 46%-ka a látható fény tartományból érkezik. Ezt a tartományt a fólia sötétségével lehet szűrni. 

Az ablakfólia működése:

Az ablaküveg természeténél fogva átereszti a 300 és 2.500 nm közötti sugárzást. Ennek része az UV sugárzás egy kis hányada (300-380 nm), a látható fény (380-780 nm) és az infravörös sugárzás kis hányada (780-2.500 nm). Az UV sugárzás felelős több egyéb tényező mellett a fakulásért, valamint veszélyes az egészségre, bőrelváltozásokat, szélsőséges esetben bőrrákot okozhat. A látható fény élettani szempontból elengedhetetlen, ám a besugárzott energia közel fele (47%) ebben a tartományban sugárzódik be. Többek között ezért is nehéz feladat erősen hővédő, de minél világosabb üvegfóliát készíteni. Az infravörös tartományban érkezik a besugárzott hő nagyobb része (53%). Energiavédelmi szempontból ennek kiszűrése az egyik legfontosabb feladatunk. Azonban nem mindegy, hogy az energiaszűrés miként megy végbe.

Az energetikai mutatók szempontjából a legfontosabb a Teljes Áteresztett Napenergia (Total Solar Energy Transmitted) érték, ami megmutatja, hogy százalékosan mennyi energia érkezik az üvegen keresztül az autó belterébe. Ez határozza meg, hogy a belső felületek által mennyi energia kerül elnyelésre, ami persze később kisugározza a hőt. Tipikusan ez az eset áll fenn, amikor már megyünk percek óta, a klíma ontja ugyan a hideget, de a karosszéria és az ülések még mindig tűz forróak. A Teljes Napenergia Áteresztés azért is kiemelten fontos mutató, mivel az autóban mindig közvetlenül az üveg mellett ülünk, így nagyon nem mindegy, hogy mennyi energia esik ránk, égető érzést keltve, vagy felmelegítve sötét színű ruházatunkat. 

Valamennyi üvegezési rendszerre eső energia három részre oszlik:
1. Átsugárzódik a felületen keresztül.
2. Visszatükröződik a felületről.
3. A felület elnyeli, majd kisugározza.

Önnek már gyárilag színezett az üvege? Sajnos a gyári színezés csak a látható fény tartományban szűri a besugárzást, így erre is javasolt egy világos Skyfol ablakfólia erős infraszűréssel, hogy elérjük a komfortos hővédelem szintjét. 

A Skyfol hővédő ablakfóliák segítségével sokkal kényelmesebb lesz az utazás.Parkolás közben nem melegszik fel extrém módon a belső kárpitozás és a műszerfal, a gyerekülésről már nem is beszélve.

A Skyfol hővédő ablakfóliák segítségével sokkal kényelmesebb lesz az utazás és klímáját visszaveheti több fokozattal.

📞 +36 (70) 701 1300

📍8900 Zalaegerszeg, Zrínyi Miklós utca 93.

📧rdshungary@gmail.com